ELEKTRICNI AUTOMOBIL

Najčešća pitanja kod vozila na električni pogon – 2

 

 

Где све могу пунити електрични аутомобили ?

 

У било којем типу електричног аутомобила, био он произведен у најмодернијој фабрици као што је Тесла Моторс или из гараже самоградитеља ентузијаста, са различитим верзијама адаптера и прикључака ће увек наћи кабл за пуњење који се пуни од најобичнијег кућне утичнице.

Да би напунили један мањи градски аутомобил из кућне утичнице потребно је стрпљење од 6-8 sati. Ако је домет аутомобила задовољавајућ за дневне потребе онда проблема нема, пуни се ноћу, а вози дању и пуњење од неколико сати не представља проблем.

Након начин попуњавања трофазни прикључак, што је знатно бржи начин за пуњење, али нема их у сваком домаћинству.

Јавне пунионице могу имати обе од горе наведених врста утичница, постоје и такозвани суперпуњачи који су у стању напунити аутомобил за мање од 60 мин. али су скупи и ретки.

Још увек нису усклађене све врсте и облици утикача и утичница разних произвођача електричних возила, но у скорије време вероватно ће да постоји једна или можда само две врсте, што ће поједноставити пуњење.

У сваком случају, за мањи електрични аутомобил довољна је и најобичнија кућна утичница!

 

 

Колико траје пуњење погонских батерија?

 

Било брзи пуњач или батерију која брзо може да прими велике количине енергије неће помоћи ако немате јак извор енергије на утичницу.

Ако сте одлучили купити електрични аутомобил а битна вам је брзина допуњавања преко дана онда је најбитније знати тачан податак о капацитету батерија , пуњача који долази уз возило и снагу ваше утичнице , било код куће или на послу.

Израчунавање је једноставан, Ако ваш електрични аутомобил има трајање батерије од 15 кВ и са њом долази снага 3кВ пуњач ће попунити око 5 сати ако је до краја испражњен.

Максимална просечна снага на обичној кућној утичници износи око 3,6кв и то је оно основно што можете добити било где да пуните. Требало би узети у обзир губитке на пуњач и батерије, ако пуњач пуни са 3кв према батеријама , из утичнице ће повући и 10% више.

Допуњавате ли аутомобил ,из домаћинства одвод просечну електрични аутомобил ће проширити домет од око 25 за сваки главни сат, није лоше за време једне кафе ,ако потребе градске.

Што се тиче брзих и суперпуњачи ситуација се знатно убрзава, али тако нагло пуњење се не препоручује нон стоп због трајности батерија, тако брз начин пуњења препоручује се само за дужа путовања. Дуг век батерија подразумева умерену брзину пуњења, а то је снага око 6кв за просечан електрични аутомобил.

Просечно пуњење ако посједујете бржи пуњач и јачу утичницу можете смањити на 2-3 сата али све преко тога за просечан мањи елекрични аутомобил није пожељно често практиковати.

 

 

Цена електричне енергије, Дан и ноћ тарифа

 

Погрешно је мишљење како ће ускоро доћи суперпуњачи на сваком ћошку , како ћемо сви за време једне кафе напунити свој електрични аутомобил.

Тако брзо пуњење скраћује трајање батерије и препоручује се Замо за дужа путовања.

Најидеалније ауто Пунит ноћу, умереном брзином и оно најбитније, за упола мању цену.

Електрични аутомобил величине ВВ УП-а реално ће (са свим урачунатим губицима) na 100.000 km потрошити 14.000 kWh електричне енергије из мреже.

У дневној тарифи, цена те енергије ће бити нешто више од 14 .000 kN, уз мало планирања 90% пуњења је могуће обавити ноћу када је електрична енергија упола јефтинија, па би за споменуту километражу било потребно свега 7.000 kN.

Свој електрични аутомобил свакако пуните углавном ноћу и на јавним пунионицама које су тренутно бесплатне, исплати се !

 

 

Зашто нема више електричних аутомобила у промету ?

 

Садашњи разлог за високу цену, мали број места за пуњење и површна или никаква информираност могућих корисника.

Висока цена је неоправдана, цена батерија је један дио тога, али остатак електричног аутомобила сведен је на један електромотор који је далеко једноставнији и јефтинији од 1 дизел мотора.

Сви нови производи су увек у почетку велики тешки и скупи, касније се усаврше и без проблема постају прихватљиви, сетимо се само мобилног телефона и њихових почетака.

Непостојање пунионица такође утиче на ситуацију, но осим дужих путовања оне су ту углавном због осећаја сигурности , да нећете остати на путу у случају да претерате са дометом те да једноставно допуните свој аутомобил који ионако стоји, а ви обављате свакодневницу.

Један велики део одговора на ово питање свакако је мали део људи који су уопште пробали свакодневно користити електрични аутомобил.

Аутомобили на струју врло лако освајају једноставњошћу и пријатном вожњом.

 

 

Какав је осећај вожње наспрам класичних аутомобила ?

 

Електрични аутомобили су далеко једноставнији за коришћење од класичних.

Покрећу се без спојнице (куплуга), а вожња није пропраћена вибрацијама и буком која је изузетно изражена код дизел мотора, а по хладном времену и бензинских.
Иначе у промету електромоторни погон делује потпуно исто као и остала возила,ништа није чудно нити привлачи пажњу осталих учесника у саобраћају, осим што не испушта штетне гасове и не производи буку. При ниским брзинама до 30кмх возила је скоро ћути, након тога појачава се шум гума и осећај је готово исти као и код осталих возила.

Убрзања иду глатко, а одзив на педали гаса је моменталан ако то желите.

Електромотор одушевљава једноставношћу и финоћом, препоручујем свима да пробају !

 

 

Може ли се обичан аутомобил преиначити у електрични или хибридне ?

 

Све врсте возила покретане диеселом или бензином могуће је преиначити у 100% електрична или хибридне. За почетак је потребно реално проценити потребе свакодневнице те одабрати по могућности мањи аутомобил за преинаку. Већ у Словенији, Аустрији или Немачкој постоје професионалне радионице за такве преправке али на жалост у Хрватској тренутно не постоји ни једна.

Уколико се сами одлучите на такву преинаку и успешно ју завршите следи вам атестирање возила у ЦВХ (центру за возила хрватске), ако сте успешно прошли атестирање следи најобичнија регистрација као за сваки други аутомобил и вожња за 7-8 липа по км. Преинака је озбиљна инвестиција која се у коначници исплати. За један мањи аутомобил нпр. Фиат пунто,Опел Астра или сл. потребно ће бити од 5-7 000 ЕУР. (зависно колико сте добар трговац при набави делова) за домет од 70-100км. Узимајући у обзир да је у нашој земљи најјефтинији аутомобил на струју кошта око 30 000ЕУР (без подстицаја) преправки за неке и није лош избор.

За такав урадак требаће вам литијум-ион батерије, електрични мотор, kontroler,пуњач и неколико мањих уређаја, зависно о врсти возила. Од уобичајеног аутомобила могуће је добити и хибридне возило. Постоји неколико начина, а најједноставније је уградња електромотора на место алтернатора, такав систем прикупља енергију кочења и похрањује ју у батерије преко којих помаже класичном мотору у вожњи и напаја електричне потрошаче у аутомобилу, те тако смањује потрошњу горива. Системи тога и сличног типа већ одавно постоје у фабричким изведбама које свакодневно видимо на путевима.

У Хрватској постоји двадесетак 100% електричних возила из самоградње која су регистрована и свакодневно се користе. За детаље о таквим променама, погледајте поднаслов ‘Прераде у електрична возила.

 

Натраг на списак са питањима