Stanice za punjenje e-Vozila

www.schrack.rs

Generalne informacije o Stanicama za punjenje e-Vozila

Ekspanzija mreže Stanica za punjenje električnih vozila je proces koji se kontinuirano razvija i ima za cilj kreiranje sveobuhvatne infrastrukture za potrebe električnih vozila. S’toga je jako važno podići svest celokupnih zajednica, organizacija i preduzeća u Srbiji putem konsultacija, obuka i pratećih programa kako bi podržale razvoj ovog, za čoveka i prirodu, jako važnog segmenta industrije i potrošnje (promovisati elektromobilnost).

U nastavku je kratak uvod u rad Stanica za punjenje električnih vozila kompanije SCHRACK Technik. i-CHARGE Stanice za punjenje su investicija u budućnost i sa njima ćete biti idealno opremljeni za sigurno punjenje baterija Vaših ili vozila Vaših korisnika.

Proces punjenja

Naizmenična struja (AC) iz javne električne mreže mora biti konvertovana u jednosmernu struju (DC) kako bi se koristila u svrhu punjenja baterija električnih vozila. Ovu konverziju obezbeđuje punjač koji je obično u sastavu električnog vozila.

Battery management system (BMS) kontroliše i nadgleda proces punjenja u zavisnosti od temperature, stanja baterije i napona u bateriji.

Zahtevi za napajanje su dosta niži za dvotočkaše, kao što su električni bicikli i električni skuteri, nego za električne automobile. Baterije koje se u tu svrhu koriste podrazumevaju nizak nivo kapaciteta punjenja, tako da i nije potreban nadzor punjenja ili je isti na nivou osnovnog. Električna vozila se obično dopunjavaju kod kuće ili na poslu.

Proces punjenja tokom radnog vremena najčešći je mogući slučaj punjenja baterija električnih vozila, te je stoga logično zaključiti da će se e-Vozila u tu svrhu najčešće koristiti, što dalje treba dovesti do zaključka da e-Vozila trebaju imati autonomiju od minimum 30-40 km pri jednom punjenju. Danas, DC Stanice za punjenje e-Vozila omogućavaju da vozila prelaze mnogo veće udaljenosti sa dosta kraćim vremenom punjenja baterija.

4 načina punjenja električnih vozila

  • Slika a)

Prvi način podrazumeva punjenje na šuko utičnici, pri čemu se sistem za nadzor baterije (eng. BMS, batery managment system) i punjač nalaze u vozilu te nema komunkacije vozila i utičnice na stanici za punjenje. Slika a)

  • Slika b)

Drugi način je sličan prvom, ali se dodatno koristi upravljački uređaj u napojnom kablu (eng. ICCB, In Cable Control Box).
Taj kabl je deo opreme vozila, pri čemu ICCB nema komunikaciju sa utičnicom stanice za punjenje, a punjač se nalazi u vozilu.

  • Slika c)

Treći način podrazumeva punjenje naizmeničnom strujom preko utičnice tipa 2 na na stanici za punjenje, uz specijalni kabl do vozila.
Pri tome postoji komunikacija stanice za punjenje i vozila, a punjač se nalazi u vozilu.

Četvrti način podrazumeva punjenje jednosmernom strujom, pri čemu postoji komunikacija vozila i stanice za punjenje, u kojoj se nalazi punjač. Punjenje je brzo jer se odvija uz veću snagu (eng. fast charging). Standardizovani priključak na vozilu može biti u verziji CHAdeMO ili CCS. Slika d)

Comments are closed.