Punjenje električnih vozila u pokretu

Švedska: Prvi svetski elektrifikovan put puni vozila dok su u pokretu (VIDEO)

 Vesti | Mobilnost | Svet

Švedskoj je otvoren prvi put na svetu koji puni baterije električnih automobila i kamiona dok se kreću po njemu. Svečano otkrivanje eRoadArlanda upriličeno je 11. aprila 2018. godine, a vlasti su već kreirale mapu budućeg proširenja elektrifikovane saobraćajne mreže.

Skandinavska država stimuliše povećanje broja vozila na električni pogon na svojim ulicama u cilju postizanja potpune nezavisnosti od fosilnih goriva do 2030. Šveđani nastoje da emisije štetnih gasova u sektoru transporta redukuju za 70 odsto, a elektrifikovane saobraćajnice samo su jedno od sredstava za ispunjavanje planova.

Dva kilometra javnog puta u blizini švedske prestonice Štokholma, koja vode ka aerodromu Arlanda, opremljeno je neobičnom prugom koja prenosi energiju na vozila priključena na nju pokretnom rukom.

Prednost „dinamičnog“ punjenja nasuprot statičnom je da u tom slučaju baterije električnih prevoznih sredstava mogu da budu manje, a samim tim i troškovi njihove proizvodnje niži.

Ukupna dužina svih saobraćajnica u Švedskoj iznosi oko pola miliona kilometara. Hans Sal, izvršni direktor projekta, izjavio je da bi za održiv sistem transporta bilo dovoljno elektrifikovati samo autoputeve, odnosno 20 hiljada kilometara. Svoje mišljenje argumentuje činjenicom da nijedan autoput nije udaljen od drugog više od 45 minuta vožda i da bi električna vozila ovu razdaljinu mogla da prelaze bez ikakvih teškoća. Istakao je da su pojedine kolege ambicioznije od njega i da smatraju da je dovoljno obezbediti struju za tek 5 hiljada kilometara saobraćajnih sistema.

Trošak elektrifikacije iznosi milion evra po kilometru što je 50 puta jeftinije u odnosu na konstruisanje urbane tramvajske linije. Pruga je potpuno bezbedna za „bosonogo“ hodanje po njoj. Električni napon na površini je 1 volt. Struja se, prema Salovim navodima, nalazi 5 do 6 centimetara u zemlji.

Nemci na autoputu postavili kablove za punjenje hibridnih kamiona u toku vožnje

 Mobilnost

Nemačka je u maju ove godine otvorila svoj prvi „električni“ put pridruživši se tako Švedskoj i Sjedinjenim Američkim Državama koje su u prošlosti sličnim poduhvatom električnim i hibridnim vozilima već obezbedile mogućnost punjenja u toku vožnje. Deonica autoputa na severu Frankfurta, dugačka 10 km, je bila unapređena sistemima kablova nalik onima iznad vozova, tramvaja i trolejbusa s ciljem smanjenja emisija štetnih gasova od strane saobraćajnog sektora i posledičnog smanjenja zagađenja vazduha.

Projekat je tek u povoju, a samo za sprovođenje test-faze Ministarstvo životne sredine je izdvojilo 15 miliona evra. Povrh toga, u razvoj neophodne energetske infrastrukture je uloženo 14,6 miliona evra.

Foto: Facebook (screenshot)

Princip „elektrifikacije“ saobraćajnica je 2012. godine razvila jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti elektronike i elektrotehnike Simens.

Napredna tehnologija omogućava da hibridni kamioni, pri brzini i do 90 km/h, pomoću tzv. pantografa na njihovim krovovima (pantografi – tehnički uređaji za prenos električne energije) „vuku“ električnu energiju iz postavljenih kablova, te da se na taj način pune. Kada isprazne kapacitete baterija, hibridi se prebacuju na dizel pogon.

Odsek za saobraćaj nemačke savezne države Hesen, u kojoj je i realizovan projekat, je saopštio da je električna energija iz kablova na autoputu obnovljivog porekla, što  daje još jednu dimenziju održivosti.

Saobraćajnicama Nemačke i dalje jezdi neznatan broj hibridnih kamiona, ali su stručnjaci procenili da bi zaokret ka elektropogonu preduzetnicima na pređenih 100.000 km uštedeo oko 20.000 evra – što će ih potencijalno motivisati da se ubuduće kreću na električnu energiju.

Ukoliko se dekarbonizacija posredstvom „elektrifikacije“ puteva ispostavi izvodljivom, još 13.000 kilometara nemačke saobraćajne mreže će biti opremljeno kablovima za punjenje hibrida, najavili su nadležni organi.

Jelena Kozbašić