Energetska efikasnost

U Novom danu o kalkulatoru uštede, gost i Dušan Miklja

U Novom danu o kalkulatoru uštede, gost i Dušan Miklja Izvor: N1

Kako poboljšati energetsku efikasnost u domaćinstvima? Možete li i na koji način izračunati koliko novca i energije možete uštedeti u svom stanu korišćenjem određenih zelenih tehnologija? Evropska banka za obnovu i razvoj plasirala je

Kalkulator uštede.

Cilj tog projekta je da pomogne građanima Srbije da implementacijom energetski efikasnih tehnologija smanje potrošnju energije i novca, povećaju vrednost nekretnine i komfor doma i smanje zagađenost vazduha. Kako to u praksi funkcioniše, objasniće nam Petar Nikolić, GEFF izvršni projektni kordinator za Srbiju, BiH, Makedoniju i Crnu Goru.

Društveno-političke aktuelnosti o kojima piše štampa komentariše novinar i pisac Dušan Miklja.

U Skupštni Srbije na nekom od narednih zasedanja poslanici bi trebalo da raspravljaju i o Predlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti. Sveobuhvatan zakon u jednom svom delu tiče se i farmaceutske industrije. Ono što brine apotekare jeste što Predlog zakona dozvoljava da se nastavi trend koji je vidljiv već neko vreme – masovno otvaranje apoteka. Kako to utiče na apotekare , o tome u Novom danu govori Vukica Kocić Peši magistra farmacije, jedna od članica Udruženja apotekara.

U toku je “Trofej Beograda“–takmičenje za decu mlađu od 15 godina u dvoranskom kriketu. Tokom dva takmičarska dana, četiri ekipe odmeravaju snage. Takmičenje je počelo u subotu a sutra se održavaju „play out“ i „play off“ za konačni plasman na ovogodišnjem takmičenju. O tome u nastavku.

Pred kraj Novog dana predstavljamo knjigu naše koleginice, novinarke Sport kluba Marine Sekulić. Knjiga se zove „Ko je ona?“ U njoj su ispričane priče mladih u potrazi za ljubavlju.

Comments are closed.